Net begonnen - Meer dan 100 jaar

Een onderneming die al 100 jaar bestaat komt voor andere hobbels te staan als eentje die nog maar net begonnen is. Maar hoe zorg je eigenlijk dat een jonge onderneming wel 100 jaar meegaat?

Doe mee aan ons project!

Bekijk hier de details van ons project en meld je aan om ook jouw verhalen te verklappen.

Koop het boek!

Bestel nu alvast ons boek voor de speciale voorverkoopprijs van € 24,50.

Met ontspanning door inspanning maak ik mijn hoofd leeg

De dagelijkse hectiek binnen het bedrijf is groot en wij hebben de afgelopen jaren al heel wat externe crises het hoofd geboden. Dat laat ik allemaal achter mij wanneer ik – weer of geen weer – naar huis toe fiets. En in het weekeinde maak ik mijn hoofd leeg met paardrijden, zeilen of schaatsen. Angela…

Laat je klant meegenieten van het proces

Een klant trok eens zijn project in toen ze een deadline niet haalde. In alle drukte had ze de klant gaandeweg niet geïnformeerd over de voortgang. ‘Zonde, want zeker in ons creatieve, dienstverlenende vak helpt inzicht geven in je werk enorm om de klant te laten waarderen wat je voor hem doet. Het is voor…

Het zwarte gat bestaat

Na het winnen van de gouden hockeymedaille op de Olympische Spelen van 2008 eindigde haar actieve topsport carrière. En toen ging zij dus het beruchte ‘zwarte gat’ in. Wanneer je zo lang en zo intensief op één doel gericht bent geweest en dat dan binnenhaalt, dan voelt alles erna leeg. Het duurde even voordat ik…

Dit had ik veel eerder moeten doen

Dertien ambachten, twaalf ongelukken is een beetje overdreven en ik heb van alle voorgaande banen veel geleerd, maar ik had dit veel eerder moeten doen. Wat meer dan vijftien jaar, terwijl ik van alles en nog wat deed, in mijn hoofd bleef zitten is gewoonweg waar ik echt goed in ben. Ik kan nu zeggen:…

Blij dat mijn eerste werkgever mij geen vennoot heeft gemaakt

Het moest zo lopen. Doordat ik mijn eigen bedrijf helemaal vanaf niets heb opgebouwd kreeg ik de vrijheid om alles op mijn eigen manier te doen. Dat was extra hard werken, maar schiep ook een bijzondere sfeer in het team dat ik zelf kon samenstellen.Jon van Luling, Van Luling BOG