Net begonnen - Meer dan 100 jaar

Een onderneming die al 100 jaar bestaat komt voor andere hobbels te staan als eentje die nog maar net begonnen is. Maar hoe zorg je eigenlijk dat een jonge onderneming wel 100 jaar meegaat?

20231123_092237bijgesneden

Koop
Ondernemers Verklappen 2023

Bestel het boek voor € 27,50.

De verharding van het vak ging ons tegenstaan

Zijn eerste baas leerde hem de kneepjes van het vak in de mode. Daarbij draaide het om het opbouwen van een goede relatie met de klant. Die lessen hielpen toen hij zijn eigen bedrijf begon. Maar in de loop van twintig jaar verhardde de retail en ging het, terwijl de inkopers vaak wisselden, steeds meer…

‘Cover your ass’ moet niet belangrijker worden dan vertrouwen

In een ‘cover your ass’-brief beschrijven wij minutieus welke opties er allemaal de revue zijn gepasseerd bij het gegeven advies en hoe de uiteindelijke keuze tot stand is gekomen. De noodzaak dat te doen gaat gelijk op met een groeiende claimcultuur. Dat vind ik jammer, want ik wil de vertrouwensband met de klant vooral ook…

Behulpzaam zijn heeft grenzen

‘Dienstbaar zijn is mijn uitgangspunt en ik zie overal een boeiende uitdaging in. In de jaren vóórdat ik zelfstandig werd is dat wel een valkuil geweest en zei ik soms te snel ‘ja’ om zaken op te pakken. Na enige tijd vond ik mijzelf dan terug op de verkeerde plek en was ik dingen aan…

Een mooie avond uit is ook belangrijk

Toen hij stopte bij zijn zelf opgebouwde thuiszorgorganisatie en een wijnimportbedrijf begon vroeg zijn dochter of thuiszorg maatschappelijk niet veel belangrijker is. ‘Zij dwong mij na te denken over mijn motieven, maar heb haar uiteindelijk kunnen overtuigen dat ik nu mag bijdragen aan het doel van vakmensen in de horeca om andere een mooie avond…

Met ontspanning door inspanning maak ik mijn hoofd leeg

De dagelijkse hectiek binnen het bedrijf is groot en wij hebben de afgelopen jaren al heel wat externe crises het hoofd geboden. Dat laat ik allemaal achter mij wanneer ik – weer of geen weer – naar huis toe fiets. En in het weekeinde maak ik mijn hoofd leeg met paardrijden, zeilen of schaatsen. Angela…

Het zwarte gat bestaat

Na het winnen van de gouden hockeymedaille op de Olympische Spelen van 2008 eindigde haar actieve topsport carrière. En toen ging zij dus het beruchte ‘zwarte gat’ in. Wanneer je zo lang en zo intensief op één doel gericht bent geweest en dat dan binnenhaalt, dan voelt alles erna leeg. Het duurde even voordat ik…

Zelf niet meer in de bakkerij staan was een mooi leermoment

Het bedrijf van mijn ouders bestond uit tien medewerkers toen ik het overnam. Toen het er zestien waren liep ik vast: ik moest gaan managen en ermee stoppen zelf in de bakkerij te staan. Op dat moment ontdekte ik dat een ander iets leren ook hartstikke mooi is. Weg van de werkvloer kreeg ik meer…

Dit had ik veel eerder moeten doen

Dertien ambachten, twaalf ongelukken is een beetje overdreven en ik heb van alle voorgaande banen veel geleerd, maar ik had dit veel eerder willen doen. Meer dan 16 jaar deed ik van alles en nog wat. Toch hoorde ik steeds een stemmetje ‘Doe waar je goed in bent’ Ik kan nu zeggen: als je iets…