Vaders en zonen - Moeders en dochters

Hoe lukt het sommige ondernemers wel om met hun vaders, zonen, moeders of dochters het bedrijf voort te zetten? Wat werkt het beste en waar loopt iedereen tegen aan?

20231123_092237bijgesneden

Koop
Ondernemers Verklappen 2023

Bestel het boek voor € 27,50.

Nooit meer taxeren bij echtscheidingen

De aanschaf van een huis is emotioneel en financieel een grote gebeurtenis. De gedwongen verkoop van een huis bij een echtscheiding is dan nog veel erger. In dat soort situaties een taxatie moeten maken is als lopen in een mijnenveld. Dat ligt mij niet zo goed, dus dat doe ik nooit meer. Hans en Eveline…

Als werkgever heb je net een ander perspectief

Het verschil in perspectief van de werkgever en de werknemer is een van hun uitdagingen. ‘Ondernemers voelen van elkaar aan hóe persoonlijk het hebben van een eigen bedrijf is. Medewerkers hebben hun eigen perspectief. Gelukkig niet allemaal, want wij hebben een heel goed team staan, maar soms kan ik hier nog steeds door verrast worden.’…

Een goede afweging maak je met gebed

Risico’s nemen is geen probleem, mits wij het van tevoren maar goed overwogen hebben. Dat doen zij — zoals past bij hun levensovertuiging — met gebed. Bidden helpt ons goed onder woorden te brengen en na te denken over de voors en tegens van onze plannen. Door ons geloof kunnen wij op die manier grote…

Ik was opgelucht toen mijn vader wilde stoppen

Zijn vader bleef ook na een hartoperatie hard doorwerken om een succes te maken van het familiebedrijf. Ik vond dat het niet aan mij was om hem daarvan te weerhouden. Maar toen hij op een dag aankondigde dat hij ermee ging stoppen was ik wel opgelucht: hij heeft zijn rust dubbel en dwars verdiend.Ralph van…

Mijn zoon is net zo’n ondernemer als ik

Op het dieptepunt van de crisis van 2008 moest ik flink bijsturen in ons bedrijf. Dat was ook het moment dat mijn zoon zich stevig ging inzetten voor de makelaardij. Het heeft mij veel goed gedaan dat ik toen door hem werd ondersteund om samen nieuwe energie in het bedrijf te brengen. Wij zijn een…