High tech - High service

Zit je succes in de kwaliteit en de vooruitstrevendheid van het product of zit het in de zorgvuldigheid waarmee je het verzorgt en uitlevert? Voor sommigen valt het zelfs samen.

20231123_092237bijgesneden

Koop
Ondernemers Verklappen 2023

Bestel het boek voor € 27,50.

Door mijn ziekte kwam ons bedrijf in een stroomversnelling

Ze waren nog maar koud een paar maanden bezig toen één van hen acuut ernstig ziek werd. De ander was niet van plan hun vers gestarte samenwerking uit handen te laten vallen en pakte álles op. Het gaf een versnelling in de onderlinge samenwerking en een diepgeworteld vertrouwen. Die basis en ervaring brengen ze mee…

Ik moet mijzelf af en toe leeg knijpen

Als advocaat-mediator kan hij zich helemaal vol laten lopen met alle facetten van de zaken waar hij aan werkt. Dan heb ik zakelijke, juridische, maar vooral ook emotionele details als een spons in mijzelf opgenomen. Als ik die spons niet af en toe leeg knijp dan kan ik op kantoor zomaar ineens leeg lopen op…

Het helpt als je elkaars sterktes en zwaktes kent

‘Mijn compagnon kan niet tegen zijn verlies,’ zegt de een. ‘Hij zegt te snel nee.’ Ze weten van elkaar precies waar de pijnpunten zitten. ‘Maar in zestien jaar hebben wij geleerd samen te ondernemen en daar hoort bij dat je elkaar ook wijst op zwaktes. Uiteindelijk wordt de samenwerking er steeds sterker door.’ Aniel Ramdjanamsingh…

Het was geen mazzel, maar een geschenk

Meer dan vijftien jaar geleden ging mijn vorige onderneming failliet. Dat heeft veel impact op mij gehad en op mijn gezin. Ik heb toen de mazzel gehad dat onze persoonlijke omgeving er voor ons was en mijn zakelijke omgeving ons een tweede kans gunde. Maar veel meer dan mazzel vond ik dat een geschenk. John…

Drummen in onze coverband is een belangrijke afleiding

In juli 2022 mochten wij voor het eerst in twee jaar weer eens optreden met Nath’s Project, de coverband waarin ik de drums speel. Heerlijk dat het weer kon. Muziek is sowieso al fijn, maar zelf spelen is een nog fijnere afleiding voor de stress van de week. Michel Eikelenboom, Het Makelaarshuijs

Mijn grootste mazzel was de bankencrisis in 2008

Toen ondernemers na de bankencrisis geen mensen meer durfden aan te nemen ging ik mijzelf freelance aanbieden als ‘rechterhand van de ondernemer’. En omdat ik zelf weet hoe tegenslag voelt gaan wij heel ver als wij eenmaal voor je aan het werk mogen. Wij zorgen dat zij niet wakker hoeven te liggen.Kirsten Verhoef, Sylt Support

Ik ben een Pietje Precies – Leuk werk is een valkuil

Als de taal van adviezen en contracten niet correct is, dan word ik zenuwachtig. Ik houd van rekenen, maar óók van taal: je moet de juiste plek van komma’s goed kiezen. Ook als je werk leuk is kan je in de valkuil van je eigen werkdruk vallen.Michel Nijland, FIN advocatuur