Local heroes - Internationaal

Of je klein blijft en vooral in je directe omgeving werkt of dat je zelfs voorbij de landsgrenzen doorgroeit kan van vele factoren afhangen.

20231123_092237bijgesneden

Koop
Ondernemers Verklappen 2023

Bestel het boek voor € 27,50.

Ik vind mijzelf niet heel erg ondernemend

Ze heeft een creatief beroep, dus vindt ze zichzelf niet zo heel erg ondernemend. Maar toen ze op het slechtst mogelijke moment – midden in de crisis – besloot zelfstandig verder te gaan, begon ze vooral uitvoerig te netwerken. ‘Ik heb mazzel gehad met wat er allemaal op mijn pad kwam.’ Het was vooral belangrijk…

Steeds meer aandacht voor mensen ín onze praktijk

Dertig jaar geleden maakte ze de begeleiding van iedere bevalling die begon zelf af, werkte ze uit haar tas en nam ze desnoods haar kinderen mee om ‘beneden te wachten tot mama klaar was’. Tegenwoordig hebben haar medewerkers vaste werktijden en roosters en vinden de meeste bevallingen in ziekenhuizen plaats. ‘Wij moeten meer letten op…

Je hebt les geven en les geven

Na het conservatorium werd ik als muziekdocent aangenomen op een basisschool. Muziekles geven aan een klas is echt heel andere koek dan op een muziekschool. Ik dacht dat het leuk zou zijn en had niet voor niets mijn lesbevoegdheid gehaald, maar dat doe ik nooit meer. Een hele klas vol en dan ook nog negen…

Ik weet ook waar ik niet goed in ben

Je bent nooit klaar met leren en sommige dingen leer je nooit. Het is wel handig om van jezelf te weten welke dingen dat zijn. Zo weet ik dat ik niet goed ben in het leiding geven aan de binnendienst: wel aan de zaken die ze doen, maar niet aan het reilen en zeilen van…

Mijn baas bij de Blues Brothers liet mij mijzelf zijn

Ik was een rebel op de middelbare school. Bij 3 Havo was ik er klaar mee en ging ik weg. De Middelbare Hotelschool vond ik wel leuk, maar vond ik te langzaam gaan, want ik had al banen in de horeca. Dus ging ik maar weer aan het werk. Eén werkgever nam mij onder zijn…

Investeer niet in zaken waar je geen verstand van hebt

Na verkoop van een bedrijfsonderdeel ging ik een aantal avonturen aan. Het leken verantwoorde keuzes, maar ik heb geleerd dat je dat helemaal niet kunt beoordelen wanneer je geen verstand van zaken hebt. Als je dan ook nog een sparringspartner mist is de kans groot dat het risico omslaat in financieel verlies. Arjo den Breejen,…

Laat je niet afremmen door ballast

Ik heb geleerd niet teveel te hechten aan ‘verworvenheden’, dat is maar ballast die je tegenhoudt. Nieuwe dingen uitproberen is spannend, maar wel leuk spannend. Altijd hetzelfde doen betekent niet dat je succes hebt. Je moet aanpakken en durven veranderen. Jeroen Kerkhof, Brightness Group

Als je ergens spijt van hebt, dan heb je van tevoren niet goed nagedacht

Verkeerde keuzes maken doet iedereen wel eens. Zeker wanneer je, zoals ik, veel op gevoel doet. Spijt hebben heeft dus niet zoveel zin. Erken dat je eerder niet alles doordacht hebt, of dat omstandigheden zijn veranderd. Zolang je dichtbij jezelf blijft kunnen dingen alleen maar goed aflopen of het zijn interessante leermomenten.Rob Luttge, RMM

‘Zoek een mentor!’

Mijn carrière is op gang gebracht door een mentor. Hij was geen onderwijzer en liet mij gewoon mijn gang gaan, maar wij hadden veel overleg. Daar heb ik gedurende de eerste vijf jaar van mijn werk het meeste van geleerd.Christine Boreel-van der Wal, DMC Makelaars