Local heroes - Internationaal

Of je klein blijft en vooral in je directe omgeving werkt of dat je zelfs voorbij de landsgrenzen doorgroeit kan van vele factoren afhangen.

Doe mee aan ons project!

Bekijk hier de details van ons project en meld je aan om ook jouw verhalen te verklappen.

Koop het boek!

Bestel nu alvast ons boek voor de speciale voorverkoopprijs van € 24,50.

Mijn baas bij de Blues Brothers liet mij mijzelf zijn

Ik was een rebel op de middelbare school. Bij 3 Havo was ik er klaar mee en ging ik weg. De Middelbare Hotelschool vond ik wel leuk, maar vond ik te langzaam gaan, want ik had al banen in de horeca. Dus ging ik maar weer aan het werk. Eén werkgever nam mij onder zijn…

Investeer niet in zaken waar je geen verstand van hebt

Na verkoop van een bedrijfsonderdeel ging ik een aantal avonturen aan. Het leken verantwoorde keuzes, maar ik heb geleerd dat je dat helemaal niet kunt beoordelen wanneer je geen verstand van zaken hebt. Als je dan ook nog een sparringspartner mist is de kans groot dat het risico omslaat in financieel verlies. Arjo den Breejen,…

Laat je niet afremmen door ballast

Ik heb geleerd niet teveel te hechten aan ‘verworvenheden’, dat is maar ballast die je tegenhoudt. Nieuwe dingen uitproberen is spannend, maar wel leuk spannend. Altijd hetzelfde doen betekent niet dat je succes hebt. Je moet aanpakken en durven veranderen. Jeroen Kerkhof, Brightness Group

Zelf niet meer in de bakkerij staan was een mooi leermoment

Het bedrijf van mijn ouders bestond uit tien medewerkers toen ik het overnam. Toen het er zestien waren liep ik vast: ik moest gaan managen en ermee stoppen zelf in de bakkerij te staan. Op dat moment ontdekte ik dat een ander iets leren ook hartstikke mooi is. Weg van de werkvloer kreeg ik meer…

Als je ergens spijt van hebt, dan heb je van tevoren niet goed nagedacht

Verkeerde keuzes maken doet iedereen wel eens. Zeker wanneer je, zoals ik, veel op gevoel doet. Spijt hebben heeft dus niet zoveel zin. Erken dat je eerder niet alles doordacht hebt, of dat omstandigheden zijn veranderd. Zolang je dichtbij jezelf blijft kunnen dingen alleen maar goed aflopen of het zijn interessante leermomenten.Rob Luttge, RMM

‘Zoek een mentor!’

Mijn carrière is op gang gebracht door een mentor. Hij was geen onderwijzer en liet mij gewoon mijn gang gaan, maar wij hadden veel overleg. Daar heb ik gedurende de eerste vijf jaar van mijn werk het meeste van geleerd.Christine Boreel-van der Wal, DMC Makelaars