Jonge gasten - Oude rotten

Jonge ondernemers en oud gedienden komen vaak voor hun eigen uitdagingen te staan. En soms voor problemen die ze van elkaar zullen herkennen.

20231123_092237bijgesneden

Koop
Ondernemers Verklappen 2023

Bestel het boek voor € 27,50.

Retailers bepalen onze prijzen niet

Er komt een moment dat je voor jezelf moet kiezen. In zijn bedrijf worden producten met aandacht gemaakt door mensen die een normaal salaris verdienen. Wanneer een retailer dan een lagere inkoopprijs bedingt, dan moet je een keer door de zure appel bijten. ‘Dat is de eerste keer even moeilijk. Inmiddels is ons merk zo…

Ik ben een oudje tussen de jonkies

Het is fijn om continu te blijven bijleren, dat houd je jong. Het is ook fijn om met veel jonge mensen in je bedrijf te werken. Ze zijn onbevangen en creatief. Laat ze maar schieten op traditionele werkwijzen en laten zien dat het beter kan. Ik houd van jonge idealisten. Ik vraag maar één ding:…

Mijn vrijheid om te ondernemen werd steeds kleiner

De introductie van de ‘normjaartaak’ voor docenten door het Ministerie van Onderwijs heeft een buitengewoon averechts effect. Micromanagement op nauw omschreven deeltaken in combinatie met bezuinigingen ontneemt ons allen de lust tot extra inzet voor de leerlingen. Zo ontneem je alle waarde van een school voor de kinderen – naast de lessen – weg. Rob…

Laat je klant meegenieten van het proces

Een klant trok eens zijn project in toen ze een deadline niet haalde. In alle drukte had ze de klant gaandeweg niet geïnformeerd over de voortgang. ‘Zonde, want zeker in ons creatieve, dienstverlenende vak helpt inzicht geven in je werk enorm om de klant te laten waarderen wat je voor hem doet. Het is voor…

Blij dat mijn eerste werkgever mij geen vennoot heeft gemaakt

Het moest zo lopen. Doordat ik mijn eigen bedrijf helemaal vanaf niets heb opgebouwd kreeg ik de vrijheid om alles op mijn eigen manier te doen. Dat was extra hard werken, maar schiep ook een bijzondere sfeer in het team dat ik zelf kon samenstellen.Jon van Luling, Van Luling BOG